Birkelse Natur fælled er et evighedsprojekt da naturen hele tiden forandrer sig

Foreningen Initiativgruppen i Birkelse står bag at skabe Birkelse Naturfælled. Vi startede med et stykke græsmark, som ikke var egent til bebyggelse, og igangsatte en langvarig forandring med at skabe et natursted til afslapning og gode oplevelser.

Fælled består af 1 hektar plantet skov. I skovens lysning vil vi gerne plante et juletræ, som med tiden gerne skulle blive et samlingspunkt i form af byens juletræ.

Rundt om fælleden er der etableret stier af stabilgrus og stenmel, så alle kan færdes på området – også hvis man er dårligt gående.

Indgangens portalen markere starten af stien, og bag den er en lang allé med japanske kirsebærtræer, som springer ud med flotte, lyserøde blade i løbet af april/maj. Langs stierne rundt finder man madpakkehus og et stort vandhul.

Det er et oplagt sted at sætte sig og nyde naturen. Idéen er også, at byens dagplejere og institutioner kan bruge området aktivt til leg, undervisning og afslapning.

Fælleden er lavet i samarbejde med landskabsarkitekt Lars Borgen MDL maa, som nok er mest kendt for at have tegnet haverne i tv-programmet Hokus krokus på DR. Men også tegninger af golfbaner i både ind– og udland står på Lars Borgens liste af arbejdsresultater.

Vi startede i 2022 med at plante 50 familie og erhvervstræer som indgang til fælleden.

Vi fik plantet vores skov som består af 6500 træer fordelt på forskellige sorter.

 

2023 efter fik vi lavet stier samt en Gazeboo med 2 pergolaer, og indgangsportal.

 

I 2024 skal vi have rettet tingene til, for at skabe en bedre helhed.

Der kommer 3 insekthoteller, og skilte der viser dyre og blomsterliver der vil være på naturfælleden.

Ud mod vejen vil der komme et stort bed af blomster og planter, der er allerede plantet et del syrener, samt et stort sandbed.

 

Vi håber og tror på det vil blive et sted hvor mange ligger vejen forbi for at se hvad vores danske natur har at tilbyde.

Der er allerede mange bruger af stedet, blandt mange, vores skønne plejecenter og skoler.

Vi er så heldige i vores forening at der er mange frivillige der giver en hånd med, når vi skal have lavet noget hvilket vi sætter pris på i vores forening. Det er en af vores kerneværdier at inddrage lokalbefolkningen

Man kan også følge med inde på Facebook: Birkelse Naturfælled.

Scroll to Top